Final Projesi

 

örnek uygulamalarla İSTATİSTİKSEL SİSMOLOJİ

Cansu EROĞLU1

1 Jeoloji Mühendisliği Lisans Öğrencisi, 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye (eeroglucansu@gmail.com)

 

Özetin uzunluğu şekiller, tablolar ve fotograflar dahil olmak üzere bunlardan hangisi kullanılıyorsa bir sayfayı geçmemeli.  Özet A4 formatında yazılmalı ve sayfanın her tarafında kenar boşluğu 2.5 cm olmalı.  Özetin başlığı tamamen büyük harfler ile yazılmalı, 14 punto olarak Times New Roman yazı tipi seçilmeli ve merkez yerleşimi kullanılmalı.  Öğrencinin ismi merkez olacak şekilde 12 punto Time New Roman olarak, öğrencinin kurum ve iletişim bilgileri ile ilgili açıklamalar 10 punto Times New Roman olarak ortalanarak yazılmalı. Her bir öğrencinin pozisyonu, kurumsal bilgisi, e-mail adresi, öğrenci numarası yazılmalı.  Özet kısmında yazı büyüklüğü 12 punto Times New Roman olarak yazılmalı ve metin iki kenara yaslanacak şekilde yazım formatı ‘Justify’ olarak seçlmeli, özet 1000 kelimeden fazla olmayacak şekilde yazılmalı. Anahtar kelimelerin yazımı 12 punto olarak Times New Roman olarak italic olaracak şekilde, 5 veya daha az anahtar kelime yazılmalı.  Özetler öğrenciler tarafından hem UBYS sistemine yüklenmeli. Özetlerin yüklenmesi, vize ödevi için ilan edilen tarih ve saat içinde online olarak 16.20 saatine ve 14 Ocak, 2021 tarihine kadar yüklenmeli. Özetin ekleri olarak, PPT formatında sunum verilecek ve sunum içerisinde ki şekillere (Şekil 1,2,…,5) olarak özet içerisinde atıf verilebilir. Örnek uygulamalar 5 farklı şekilden oluşmalı ve her bir örnek uygulama ile metin açıklaması ortalama 200 kelime olacak şekilde dengeli yazılmalı.

 

Özetler sınıf içerisinde sunumlarınız ile birlikte sunumla ilgili olarak öğretim üyesi tarafından sağlanan ilave yorumlar ve ilgili referanslar ile desteklenmeli.  Referanslar EK olarak ayrı bir sayfa olarak verilebilir.

 

Öneri olarak, Final Ödevinizde kullanacağınız 5 sunum ile ilgili ‘Ders Videosunu’ izlemeniz, ve bu video’da Öğretim Üyesi tarafından ilave sağlanan yorumlar ile birlikte ‘Örnek Uygulama Özetinizi’ içerik olarak daha zengin hale getirmeniz.  Sunumlarınız ile ilgili olarak, her bir desten önce Öğretim Üyesi tarafından yapılan düzeltilmiş sunum sayfalarını kullanmanız önerilir. Seçtiğiniz sunumlarla ilgili olarak, Referans kısmına sunum yapmış olduğunuz ders video’sunun youtube linkini eklemeyi ve hangi saniyeler arasında sunumunuzu yaptığınız belirtin. 

 

Anahtar kelimeler: deprem, Gutenberg-Richter, Sismik b değeri (Anahtar kelimeler Italik olarak yazılmalı)

No comments:

Post a Comment

İstatistiksel Sismoloji dersleri YOUTUBE'da!

  Oynatma LINKI için DOKUN